2015 m. kovo 8 d., sekmadienis

Ras El Hanout prieskonių mišinys


Ras El Hanout (Rasal Hanūt) yra prieskonių mišinys iš šiaurės Afrikos. Šis mišinys panašaus naudojimo, kaip garam masala Indijos virtuvėje. Pažodžiui išvertus iš arabų kalbos, RAS EL HANOUT رأس الحانوت reiškia parduotuvės galva ir yra sudarytas iš geriausių prieskonių, kokius tik gali pasiūlyti pardavėjas. Todėl visose šiaurės Afrikos šalyse, galbūt jų sudėtis šiek tiek skiriasi, bet pagrindiniai komponentai bus tie patys ir skonis bus panašus. Šis mišinys naudojamas tiek su žuvimi ar mėsa, tiek su kuskusu ar ryžiais.

Nėra galutinės Ras El Hanout sudėties. Kiekviena parduotuvė, bendrovė ar šeima gali turėti mišinį pagal save. Mišinys dažniausiai sudarytas iš daugiau nei 12 prieskonių, skirtingomis proporcijomis, bet kai kurie reikalauja, kad mišinį sudarytų būtent 12 prieskonių. Dažniausiai naudojami prieskoniai kardamonas, kuminas, gvazdikėliai, cinamonas, muskato riešutai, muskato žiedai, kvapieji pipirai, džiovintas imbieras, čili pipirai, kalendros sėklos, pipirų grūdeliai, saldžios ir aštrios paprikos, vaistinė ožragė ir džiovinta ciberžolės šaknis. Kai kurie prieskoniai gali būti priklausomai nuo regiono. (Info iš Wikipedia.com )

1 komentaras: